هدف اصلی از معاملات در بازار فارکس، مبادله ارز با هدف تغییر در قیمت و کسب سود میباشد. در زمان خرید و فروش یک جفت ارز، تریدرها همواره ارز با ارزش بالاتر در همان لحظه را معامله میکنند و میتوانند از افزایش یا کاهش نرخ ارزها، سود کسب کنند. ارزش یک ارز تحت تأثیر رویدادهای اقتصادی، سیاسی، جریانهای تجاری و .مالی قرار میگیرد و نوسانات بازار ناشی از این مسائل می باشد
به مثال زیر توجه کنید:
نسبت یک ارز به ارز دیگر نرخ مبادله نامیده میشود. برای مثال، نرخ مبادله EUR/GBP نشان میدهد چند یورو میتواند یک پوند انگلستان را خریداری کند یا چند پوند برای خرید یک یورو نیاز است. ارزها همیشه به صورت جفت ارائه میشوند، مثل USD/JPY یا EUR/CHF دلیل اینکه قیمتگذاری ارزها به صورت جفت انجام می شود این است که در هر معامله ، شما همزمان یک ارز را میخرید و ارز دیگری را میفروشید.
برای مثال، یک تریدر ممکن است 1000 ین را با نرخ 1.2000، به ارزش 1200 یورو، بخرد و پس از یک هفته، همان مقدار ین را با نرخ 1.3000، به ارزش 1300 یورو، بفروشد. با توجه به افزایش ارزش ین نسبت به یورو، سود حاصل برابر با 100 یورو خواهد بود.
در اینجا نمونه ای از نرخ ارز خارجی پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا را مشاهده میکنید:
در اینجا پوند انگلستان که در سمت چپ اسلش قرار گرفته به عنوان ارز پایه محسوب میشود و ارز متقابل (مظنه) در سمت راست اسلش قرار دارد که در مثال بالا دلار آمریکا به عنوان ارز مظنه محسوب می شود. وقتی نرخ برابری جفت ارز پوند/دلار برابر ۱.۱۰ است، به این معنی است که قیمت هر یک واحد ارز پایه برابر ۱.۱۰ دلار آمریکاست. یعنی با هر پوند می توان ۱.۱۰ دلار خریداری کرد. در مثال بالا، برای خرید یک پوند انگلیس باید ۱.۲۱۲۲۸ دلار آمریکا بپردازید. هنگام فروش، نرخ مبادله به شما می گوید که چند واحد از ارز متقابل را برای فروش یک واحد از ارز پایه دریافت می کنید. در مثال بالا، با فروش یک پوند انگلیس، ۱.۲۱۲۲۸ دلار آمریکا دریافت خواهید کرد.
نکته اول: کاراکتر اسلش فقط یک موضوع ترجیحی است و ممکن است در نماد جفت ارز به جای اسلش از نقطه یا خط تیره نیز استفاده شود. به عنوان مثال EUR/USD یا EUR-USD یا EUR.USD یا EURUSD
نکته دوم: در بازار فارکس به معاملات خرید اصطلاحا "لانگ" و به معاملات فروش اصطلاحا "شورت" میگویند.
نکته سوم: قیمت لحظهای کندلها که در نرمافزارهای متاتریدر و یا پلتفرمهای دیگر قابل مشاهده است، به طور پیشفرض قیمت Bid را نشان میدهد.
در معاملات فارکس تریدر پیش بینی می کند که ارزش کدام ارز در مقابل ارز دیگر افزایش یا کاهش می یابد سپس اقدام به خرید و فروش می کند.
عرضه و تقاضا برای یک ارز به دلایل مختلف اقتصادی، تغییر می کند، که باعث بالا و پایین رفتن نرخ ارز می شود.
هر ارز، متعلق به یک کشور است، بنابراین تحلیل بنیادی فارکس بر وضعیت کلی اقتصاد کشور مانند بهرهوری، اشتغال، تولید، تجارت بینالمللی و نرخ بهره تمرکز دارد.
EUR/USD
در این مثال، یورو ارز پایه است.
اگر معتقدید که اقتصاد ایالات متحده ضعیف خواهد شد، اقدام به خرید EUR/USD می کنید.
در اصل، یورو را با این انتظار خریده اید که در برابر دلار آمریکا افزایش یابد.
اگر معتقدید که اقتصاد ایالات متحده قوی است ویورو در برابر دلار آمریکا ضعیف می شود، اقدام به فروش EUR/USD می کنید.
با این کار،یورو را با این انتظار فروختید که در مقابل دلار آمریکا کاهش یابد.
USD/GBP
در این مثال، دلار آمریکا ارز پایه است.
اگر فکر می کنید که پوند در آینده تضعیف خواهد شد، اقدام به خرید USD/GBP می کنید.
با این کار شما دلار آمریکا را با این انتظار خریده اید که در مقابل پوند انگلستان افزایش یابد.
اگر فکر میکنید که پوند انگلستان افزایش پیدا خواهد کرد و این به دلار آمریکا آسیب میزند، اقدام به فروش USD/GBP میکنید.
با این کار شما دلارهای آمریکا را با این انتظار فروختید که ارزش آنها در برابرپوند کاهش یابد.
پیپ به کوچکترین واحد اندازهگیری در معاملات فارکس گفته میشود. این واحد برای اندازهگیری تغییرات ارزش یک جفت ارز مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، پیپ به عنوان رقم چهارم اعشار در نرخهای اعلامی در پلتفرم معاملاتی تعبیه شده است. به عنوان مثال، اگر نرخ جفت ارز EUR/USD از 1.1050 به 1.1051 تغییر کند، این تغییر 0.0001 دلار، به عنوان یک پیپ شناخته میشود. اغلب جفت ارزها تا 4 رقم اعشار نشان داده میشوند، با این حال، برخی از واحدها مانند ین ژاپن تا دو رقم اعشار محدود میشوند.
در مواقعی که نرخ ارز با پنج رقم اعشار نشان داده میشود، رقم آخر نرخ ارز به نام "پیپت" شناخته میشود و هر پیپت معادل یک دهم پیپ است. اگر ین ژاپن در یک طرف از جفت ارزها قرار داشته باشد، رقم سوم پس از اعشار به عنوان پیپت در نظر گرفته میشود.
به عنوان مثال، اگر نرخ جفت ارز EUR/GBP از 1.23453 به 1.23456 تغییر کند، با توجه به رقم پنجم اعشار، میتوان گفت که ارزش این تغییر سه پیپت یا 0.00003 دلار است. توجه داشته باشید که هر پیپت به عنوان کوچکترین واحد تغییر در یک پیپ محسوب میشود و معادل یک دهم پیپ است.
به مثال زیر در خصوص جفت ارز GBP/USD توجه کنید:
چگونه ارزش پیپ محاسبه میشود؟
برای محاسبه ارزش یک پیپ در بازار فارکس، به موارد زیر توجه می شود:
پس از به دست آوردن این اطلاعات، میتوانید از فرمول زیر برای محاسبه ارزش یک پیپ در بازار فارکس استفاده کنید:
ارزش پیپ= (یک پیپ/نرخ تبادل) * حجم لات * ارز پایه
توجه: اغلب کارگزاران فارکس این محاسبات را به صورت خودکار انجام میدهند، اما دانستن نحوه محاسبه میتواند به شما در درک بهتر از معاملاتتان کمک کند.
واحد اندازهگیری معاملات در بازار فارکس را "لات" می گویند. هر لات در معاملات فارکس معادل 100,000 واحد ارز است و برای اندازهگیری حجم پوزیشنهای باز شده توسط تریدرها بهکار میرود. البته، علاوه بر لات استاندارد، لاتهای دیگری نیز وجود دارند از جمله مینیلات (10,000 واحد) و میکرولات (1,000 واحد) .
رابطه مستقیم بین اندازه لات و ریسک معامله وجود دارد؛ به عبارت دیگر، با افزایش اندازه لات، سود یا زیان ناشی از معامله نیز افزایش مییابد
لات استاندارد: این لات متشکل از 100,000 واحد ارز است و در واقع، نمایانگر مقدار بزرگی از معامله است.
مینیلات: هر مینیلات، با 10,000 واحد ارز، کوچکترین نسخه از لات است که معمولاً برای معاملات کوچکتر بهکار میرود.
میکرولات: این لات با حاوی 1,000 واحد ارز، اندازهای بین مینیلات و لات استاندارد دارد.
همانطور که اشاره شد، "پیپ" کوچکترین واحد تغییرات نرخ ارز را نشان میدهد. این نکته مهم است که در نرخ یک جفت ارز، پیپ معمولاً به عدد چهارم بعد از اعشار اشاره دارد، مگر آنکه یکی از ارزها ین ژاپن باشد که در این صورت پیپ در عدد دوم بعد از اعشار ظاهر میشود
بروکرها ممکن است قرارداد متفاوتی برای محاسبه ارزش پیپ نسبت به اندازه لات داشته باشند، اما به هر نحوی که این کار را انجام دهند، مشخص میکنند که ارزش پیپ برای ارزی که در آن زمان خاص معامله میشود چقدر است. در اصل آنها تمام محاسبات ریاضی را برای تریدرها انجام می دهند.
اهرم ابزاری است که به تریدرها امکان میدهد با سرمایه کمتر، معاملات بزرگتری انجام دهند. تریدرها می توانند با افزایش اهرم، سود و زیان محتمل معاملات خود را افزایش دهند.
مارجین وثیقهای است که تریدر برای ورود به معاملات بزرگتر از سرمایه خود از بروکر قرض میگیرد. این مبلغ برای جبران ریسک و ضررهای ممکن استفاده میشود. مارجین معمولاً به صورت درصدی از مقدار معامله نمایش داده میشود و با توجه به نوع دارایی و بروکر، اختلافاتی دارد.
استفاده از مارجین به تریدرها این امکان را میدهد که با اهرم بیشتر، حجم و سود معاملات خود را افزایش دهند. البته، این امکان با خطراتی نیز همراه است و باید با دقت استفاده شود.
در واحدهای بعدی بیشتر در خصوص مارجین صحبت خواهیم کرد.
دلار آمریکا و پوند انگلیس.
تفاوت بین قیمت Bid و Ask در بازار فارکس به اسم اسپرد شناخته میشود. آشنایی با این دو قیمت و محاسبه صحیح اسپرد، کمک میکند تا تصمیمهای بهتری در معاملات گرفته شود. اسپرد، تفاوت بین قیمت پیشنهادی (Bid) که برای فروش جفت ارز استفاده میشود و قیمت درخواستی (Ask) که برای خرید جفت ارز استفاده میشود را نمایان میسازد. جفت ارزهای اصلی معمولاً اسپرد کمتری دارند.
تصویر زیر به مفهوم اسپرد اشاره دارد:
اسپرد در بازار فارکس به دو دسته ثابت و شناور تقسیم میشود. نوع اسپردهایی که در یک پلتفرم معاملاتی وجود دارد به بروکر فارکس و نحوه کسب درآمد آنها وابسته است. معمولاً بروکرهایی که دارای میز معاملاتی هستند، اسپرد ثابت را ارائه میدهند، در حالی که بروکرهای بدون میز معاملاتی معمولاً از اسپرد شناور استفاده میکنند.
اسپرد ثابت بدون توجه به شرایط بازار همیشه ثابت می ماند. به عبارت دیگر، چه بازار حالت شناور داشته باشد و چه رنج باشد، اسپرد تحت تأثیر قرار نمی گیرد و ثابت می ماند. اسپردهای ثابت توسط بروکرهایی ارائه می شود که به عنوان مارکت میکر فعالیت می کنند.
بروکرها با استفاده از میز معاملاتی، پوزیشن های بزرگ را از ارائه دهنده های نقدینگی خود خریداری می کنند و این پوزیشن ها را در اندازه های کوچکتر به تریدرها ارائه می دهند. این بدان معنی است که بروکر، به عنوان طرف مقابل معاملات مشتریان خود عمل می کند.
داشتن یک میز معاملات، به بروکر فارکس اجازه می دهد تا اسپرد ثابت ارائه دهد، زیرا آنها قادر به کنترل قیمت هایی هستند که به مشتریان خود ارائه می دهند.
اسپردهای ثابت به سرمایه کمتری نیاز دارند، بنابراین معامله با اسپردهای ثابت جایگزین مناسبی برای تریدرهایی است که سرمایه زیادی برای شروع معامله ندارند. مزیت دیگر معامله با اسپردهای ثابت این است که محاسبه هزینه های تراکنش قابل پیش بینی تر خواهد بود. از آنجایی که اسپردها هرگز تغییر نمی کنند، شما اطمینان دارید که هنگام باز کردن معامله چه مبلغی می توانید بپردازید.
زمانی که بازار فارکس نوسان دارد و قیمت ها به سرعت در حال تغییر میباشند. از آنجایی که اسپردها ثابت هستند، بروکر نمی تواند اسپرد را برای تنظیم شرایط فعلی بازار افزایش دهد. بنابراین اگر تریدر با یک قیمت خاص وارد معامله شود، بروکر معامله را "بلاک" می کند و از او می خواهد که قیمت جدیدی را بپذیرد.
پیام بازپرداخت در پلتفرم معاملاتی ظاهر می شود و به تریدر اطلاع میدهد که قیمت تغییر کرده است و از او سوال میکند که آیا مایل به پذیرش آن قیمت بوده یا خیر. اکثر اوقات قیمت پیشنهادی بروکر بدتر از قیمتی است که تریدر سفارش داده است.
هنگامی که قیمت ها به سرعت در حال تغییر هستند، بروکر نمی تواند به طور مداوم یک اسپرد ثابت را حفظ کند و قیمتی که در نهایت تریدر پس از ورود به معامله به دست می آورد، کاملاً متفاوت از قیمت ورودی است.
اسپرد متغیر به معنای تفاوت قیمت خرید و فروش است که با توجه به شرایط بازار در حال تغییر میباشد. اسپردهای متغیر توسط بروکرهای با میز غیر معاملاتی ارائه می شود. بروکرهای میز غیر معاملاتی، قیمت جفت ارز خود را از چندین ارائه دهنده نقدینگی دریافت می کنند و این قیمت ها را بدون دخالت میز معامله به تریدر منتقل می کنند.
این به این معنی است که آنها کنترلی بر اسپردها ندارند. و اسپردها بر اساس عرضه و تقاضای ارزها و نوسانات کلی بازار افزایش یا کاهش خواهند یافت. معمولا اسپردها در طول انتشار داده های اقتصادی و همچنین سایر دوره هایی که نقدینگی در بازار کاهش می یابد (مانند تعطیلات) افزایش می یابد.
اسپردهای متغیر، باعث حذف قیمتهای تکراری میشود. تغییر در اسپرد باعث تغییرات قیمت به دلیل شرایط بازار می شود. معاملات فارکس با اسپردهای متغیر قیمتگذاری شفافتری را ارائه میکند، چون اراِئه کنندگان نقدینگی متفاوتی از قیمت ها را ارائه می دهند و به همین دلیل قیمت ها رقابتی تر می شود.
اسپردهای متغیر برای اسکلپرها مناسب نیست زیرا معامله با آن هزینه معاملات را بالا می برد. اسپرد ممکن است آنقدر شناور شود که معاملات سودآور را تبدیل به ضرر کند.
تریدر با توجه به نیاز خود بین اسپرد ثابت و متغیر انتخاب میکند. برای تریدرهایی که حسابهای کوچکتری دارند و کمتر معامله میکنند، قیمتگذاری اسپرد ثابت مناسب خواهد بود. همچنین تریدرهایی که حسابهای بزرگتری دارند و در ساعات اوج بازار (زمانی که اسپردها کمترین هستند) مرتباً معامله میکنند، از اسپردهای متغیر سود خواهند برد.
اکنون که با مفهوم اسپرد آشنا شدیم، باید بدانیم که چگونه اسپرد به هزینه های معامله واقعی مربوط می شود. محاسبه آن بسیار آسان است و به عوامل زیر نیاز میباشد:
به مثال پایین توجه کنید
درشکل بالا، می توان EURUSD را با قیمت 1.35640 خریداری نمود و با قیمت 1.35626 به فروش رساند. این بدان معناست که اگر تریدر جفت ارز EURUSD بخرد و بلافاصله آن معامله را ببندد، منجر به از دست دادن 1.4 پیپ خواهد شد. برای محاسبه هزینه کل، هزینه هر پیپ ضرب در تعداد لات هایی که معامله میشود برابر با هزینه کل میباشد. هزینه هر پیپ * تعداد لاتهای مورد معامله = هزینه کل بنابراین اگر در حال معامله با لات های کوچک (10000 واحد) هستید، ارزش هر پیپ 1 دلار است، بنابراین هزینه تراکنش شما برای باز کردن این معامله 1.40 دلار خواهد بود.
این بدان معناست که باید هزینه هر پیپ در تعداد لات های معامله ضرب گردد. اگر حجم معامله خود را افزایش دهید، هزینه تراکنش که در اسپرد منعکس می شود نیز افزایش می یابد. به عنوان مثال، اگر اسپرد 1.4 پیپ باشد و تریدر با 5 مینی لات معامله کند، هزینه تراکنش 7.00 دلار است.
**"**سفارش"، یک پیشنهاد است که توسط تریدر از طریق پلتفرم معاملاتی به بروکر ارسال میشود.
با توجه به اینکه بروکرها انواع مختلفی از سفارشات در بازار فارکس را اجرا میکنند، تریدر باید اطمینان حاصل کند که بروکر، نوع سفارشهایی را که ارسال میکند را میپذیرد. البته برخی از سفارشهای اساسی وجود دارد که تمام بروکرها ****آنها را میپذیرند.
سفارشها در بازار فارکس به دو دسته تقسیم میشوند:
1- سفارش بازاری یا لحظهای (Market order): سفارشی که در لحظه و به قیمت لحظهای اجرا میشود.
2- سفارش انتظار (Pending Order): سفارشی که در زمان دیگر و به قیمتی دیگر (که هر دو توسط تاجر تعیین میشود) اجرا میشود.
انواع مختلف سفارشات در هر دسته را در جدول زیر مشاهده میکنید:
سفارش بازار، سفارش خرید یا فروش با بهترین قیمت موجود است .به عنوان مثال، قیمت پیشنهادی برای جفت ارز EUR/USD در حال حاضر 1.2140 و قیمت درخواستی 1.2142 است. چنانچه تریدر درخواست خرید جفت ارزEUR/USD را داشته باشد، به قیمت 1.2142 به او فروخته میشود.
نکته:
بسته به شرایط بازار، ممکن است بین قیمتی که تریدر انتخاب نموده و قیمت نهایی که در پلتفرم معاملاتی اجرا شده تفاوت وجود داشته باشد
سفارش محدود سفارشی است که برای خرید با قیمت بالاتر از قیمت بازار یا فروش با قیمت پایینتر از قیمت بازار با قیمت مشخصی انجام میشود.
این دستور خرید یا فروش پس از رسیدن بازار به «قیمت مشخص» اجرا میشود.
هنگامی که بازار به «قیمت حد» رسید، سفارش با «قیمت حد» (یا بهتر) اجرا میشود**.**
در تصویر بالا نقطه آبی، قیمت فعلی است و خط سبز، زیر قیمت لحظهای است. اگر معاملهگر یک دستور Buy limit در اینجا قرار دهد و منتظر فعال شدن آن شود، قیمت باید پایین بیاید تا معامله فعال شود. همانطور که مشاهده میشود، یک دستور limit میتواند زمانی که قیمت برای معامله مناسبتر است، استفاده شود.
با توجه به تصویر بالا مشاهده میشود که خط قرمز از قیمت فعلی بالاتر است. اگر معاملهگر یک دستور Sell limit را در اینجا قرار دهد و منتظر آن بماند، قیمت باید اول بالا برود تا آن را لمس کند و سپس معامله فعال شود.
برای مثال، جفت ارز EUR/USD در حال حاضر در قیمت 1.2050 معامله میشود. معاملهگر میخواهد معامله sell را زمانی که قیمت به 1.2070 رسید، انجام دهد. او دو راه برای انجام این کار دارد : اول میتواند روبروی مانیتور منتظر شود تا قیمت به آن برسد (به 1.2070 ) و همان لحظه، سفارش را فعال کند. دوم اینکه میتواند در قیمت 1.2070 یک دستور Sell limit قرار دهد و به سراغ کار دیگری برود. اگر قیمت بالا رفته و به قیمت 1.2070 برسد، پلتفرم یا نرم افزار معاملاتی به صورت اتوماتیک این معامله را فعال کرده و جفت ارز مدنظر را میفروشد. معاملهگر میتواند از این نوع دستور معاملاتی در زمانی که اعتقاد دارد قیمت قرار است به نقطه مدنظر برسد، استفاده کند.
سفارش از نوع استاپ، سفارشی است که برای خرید در بالای قیمت فعلی یا فروش در پایین قیمت لحظهای تعریف میشود.
در تصویر بالا نقطه آبی قیمت فعلی است.
توجه کنید که چگونه خط سبز بالاتر از قیمت فعلی است. چنانچه معاملهگر یک سفارش بای استاپ را در اینجا قرار دهد، برای شروع معامله، قیمت فعلی باید به افزایش خود ادامه دهد.
توجه کنید که چگونه خط قرمز زیر قیمت فعلی است**.**
برای مثال، معاملهگر در پوزیشن long یا Buy در EUR/USD میباشد و در قیمت 1.2230 وارد شده است. برای آن که معاملهگر نهایت ضرر خود در این معامله را محدود کند، در عدد 1.2200 یک سفارش Stop loss قرار میدهد.
این نوع سفارش، گارانتی نمیکند که دقیقا معامله در همان قیمت بسته شود، گاهی ممکن است به دلیل تغییرات شدید قیمت به سمت بالا یا پایین، معاملات با اختلاف قیمتی بیشتر بسته شوند که معمولا این نوع اختلاف، ضرر معاملهگر را بیشتر میکند.
– تریلینگ استاپ
تریلینگ استاپ یکی از روشهای مدیریت سرمایه در بازار فارکس است. این مفهوم با حد ضرر متحرک یا حد ضرر شناور نیز شناخته میشود. زمانی که بازار در جهت معامله حرکت کند و میزان سود در حال افزایش است باید حد ضرر که در فاصله زیادی از قیمت فعلی قرار گرفته است را نزدیکتر نمود. این نوع سفارش به معاملهگر کمک میکند تا سودهای خود را افزایش داده و حساب را در برابر ضررهای احتمالی محافظت کند. در واقع معاملهگر حداکثر مقدار یا درصد ضرری که میتواند در هر معامله تحمل کند را به کمک آن مشخص میکند. با اعمال Trailing Stop مقدار ضرری که در صورت تحلیل اشتباه ممکن است از دست برود، محدود شده و به سودها اجازه رشد داده میشود.
یک سفارش استاپ، زمانی که قیمت به جایی برسد و یا بگذرد فعال میشود.
برای مثال، GBP/USD در 1.1000 قرار دارد، شما یک سفارش buy stop را در 1.1010 قرار میدهید. به محض اینکه قیمت به 1.1010 برسد، سفارش شما فعال میشود. اما این به آن معنا نیست که سفارش شما دقیقا روی 1.1010 فعال شود. اگر بازار بسیار سریع حرکت کند، ممکن است سفارش شما در 1.1011 فعال شود.
برای مثال، GBP/USD در قیمت 1.1000 قرار دارد، شما یک دستور لیمیت خرید را در 1.1009 قرار میدهید. سفارش شما فعال نمیشود مگر آنکه قیمت به 1.1009 یا پایین تر از آن برسد.
به دستورات لیمیت به عنوان گارانتی قیمت نگاه کنید. با تنظیم سفارش لیمیت، شما گارانتی میشوید که فقط در صورتی که قیمت به قیمت لیمیت برسد فعال شود.
نقص این مورد این است که بازار ممکن است هرگز به قیمت حد شما نرسد.
در مثال قبل،GBP/USD فقط ممکن است تا 1.1009 (چند پیپت بالای آن) برسد و مثل موشک بالا رود، یعنی علیرغم اینکه شما میخواستید GBP/USD را بخرید، سفارش شما اصلا فعال نمیشود چراکه شما قصد داشته اید در قیمت پایینتر وارد شوید.
پس احتمال جا ماندن از معامله در موارد استفاده از سفارش لیمیت وجود دارد.
بازار فارکس، امکان آموزش و آمادهسازی تریدرهای تازهکار را از طریق حساب دمو ایجاد کرده است. در این حساب آزمایشی، تریدرها میتوانند با داشتن تمام قابلیتهای یک حساب واقعی، خود را برای ورود به بازار آماده کنند. این حساب دمو به صورت رایگان فراهم میشود و به تریدرها اجازه میدهد استراتژیهای مختلف را آزمایش کنند.
حساب دمو، یک ابزار آموزشی است که برای افراد مبتدی طراحی شده و برخی تریدران برجسته آن را به عنوان ابزاری برای کارآموزی در بازار میبینند. توصیه میشود که افرادی که به تازگی به بازار فارکس وارد شدهاند، پیش از شروع معاملات واقعی، زمانی را در حساب دمو صرف آزمایش معاملات کنند.
حساب دمو این امکان را به تریدرها میدهد که بدون ریسک سرمایه واقعی، استراتژیهای مختلف را آزمایش کرده و عملکرد معاملات خود را بهبود بخشند. در واقع، حساب دمو یک بازار شبیهسازی شده است که تمام ویژگیهای بازار واقعی را دارد، با این تفاوت که خطر از دست دادن سرمایه واقعی در آن وجود ندارد. تریدرها میتوانند استراتژیهای معاملاتی مختلف را در حساب دمو اجرا کرده و با تحلیل نتایج، کیفیت معاملات خود را ارزیابی کنند.
زمانی که ترس و اضطراب ذهن را فرا میگیرد، توانایی صحیح مشاهده و درک بازار کاهش مییابد. این ممکن است منجر به تصمیمات نادرستی مانند افزایش حجم معاملات، تشخیص نقاط خرید و فروش، و تغییر حد سود و ضرر شود. توصیه میشود که همه تریدرها، حتی کارآزموده ترینها نیز، در معاملات از دخیل شدن با احساسات پرهیز کنند. غلبه بر احساسات امکانپذیر است اما نیاز به تمرین دارد. حساب دمو این تمرین را به تریدرها مبتدی ارائه میدهد تا در شرایط مشابه بازار، احساسات را کنترل کنند و عملکرد ذهن خود را در مواجهه با ترس و استرس بهبود بخشند.
توجه: تمام تریدرها، باید بدانند که در برخی از معاملات، امکان ضرر وجود دارد.
در مورد تلاش برای به دست آوردن ثروت از طریق تجارت در بازار فارکس، باید گفت که این مسیر امکانپذیر است، اما به هیچ وجه یک مسیر یک شبه نیست.
تقریباً 90 درصد از تریدرها تا حدی در معاملات خود ضرر میکنند. این آمار عجیب به دلیل عدم وجود یک برنامه یا استراتژی مشخص، کمبود تمرین،نداشتن نظم و عدم رعایت قوانین مدیریت سرمایه است. آیا این مشکلات فقط در تجارت و معاملات اتفاق میافتد؟ خیر. موفقیت در هر زمینهای نیازمند تلاش و انگیزه است و این امر برای تجارت در بازار فارکس نیز صدق میکند. اغلب مردم، حتی در دیگر حوزهها، به دنبال موفقیت هستند اما تنها 10 درصد افراد واقعاً این هدف را تحقق میدهند.
اگر تریدر تمایل دارد از ضرر جلوگیری کند و روحیه کمالگرایی دارد، باید وقت زیادی را برای تغییر باورها و روانشناسی خود صرف کند، زیرا حقیقت این است که همه تریدرها در برخی از معاملات خود با ضرر مواجه می شوند.
اگرچه توقع ندارید با چند صد دلار، به آسانی به ثروت در فارکس دست پیدا کنید! افرادی که راهنمایی کافی ندارند و در تلاش برای پیشرفت هستند، ممکن است حتی سرمایه اندک خود را نیز از دست دهند و تا آخر عمر پشیمانی را تجربه کنند.
میتوان گفت که بازار فارکس یکی از بازارهای محبوب برای تاجران است و دلیل این امر حجم بالا، شناوری و تمایل نمادها به نوسانات زیاد است. گاهی اوقات فکر میکنید که تمام تریدرها در سراسر جهان میلیاردر هستند، اما واقعیت این است که موفقیت در این بازار محدود به درصد کمی از تریدرها است.
چالش این است که بسیاری از تریدرها با راهنمایی نادرست و به امید به دست آوردن میلیون ها دلار، وارد این بازار میشوند. اما واقعیت این است که آنها نظم و انضباط لازم برای یادگیری تجارت را ندارند. مثال ساده آن این است که بسیاری از افراد نظم کافی برای پیشرفت در یک رژیم غذایی یا حتی رفتن به باشگاه ورزشی را ندارند و انتظار دارند که با این شرایط در بازار فارکس به موفقیت دست پیدا کنند.
دست یافتن به ثروت از طریق فارکس امکانپذیر است، اما فرآیند آن مشابه به دست آوردن ثروت در یک شب نیست.
تریدرهای حرفهای از این بازار سود خوبی به دست میآورند، اما همانند هر شغل یا حرفه دیگری، موفقیت به طور ناگهانی رخ نمیدهد.
تجارت در بازار فارکس مثل نوشیدن آب نیست. (حتی اگر برخی اینگونه باور داشته باشند)
اگر اینطور بود، هرکسی که با فارکس آشنا میشد، اکنون میلیاردر بود. حقیقت این است که حتی معامله گران حرفهای با چندین سال سابقه هم دورههایی از ضرر را پشت سر گذاشته اند
. لطفاً به خاطر داشته باشید: هیچ میانبری برای تجارت در فارکس وجود ندارد.
تمرین، پیگیری، و تجربه زیاد برای تسلط بر این بازار نیاز است. هیچ چیز جایگزینی برای تلاش، انگیزه، و پیگیری وجود ندارد.